Paluuni koulunpenkille ei ole sujunut kovin hyvin. Kuten aikaisemmista kirjoituksistani on voinut lukea, motivaationi on ollut aikalailla nollassa. Aluksi jaksoin sentään käydä luennoilla, mutta nyt sekin on jäänyt. Opintoni eivät siis edisty ja päiväni kuluvat hukkaan kotona istuskellessa. Jos jatkan samaa rataa, en saa tältä keväältä yhtäkään opintopistettä ja menetän opintotuet, jotka ovat tällä hetkellä ainoa tulonlähteeni. Lisäksi menetän todennäköisesti järkeni, sillä eihän kukaan jaksa loputtomasti vain laiskotella. Onneksi tilanne ei ole vielä ihan toivoton. Katselin loppukevään ja kesän tenttiaikatauluja ja huomasin, että voin edelleen saada kaikki fuksikevään kurssit suoritettua syksyyn mennessä. Tenttejä olisi seuraavasti:

Kirjanpito (5 op) 2.5.
Esineoikeus (7 op) 29.5.
Sopimusoikeus (7 op) 30.5.
Velvoiteoikeus (5 op) 4.7.
Kauppaoikeus (9 op) 18.8.

Hirveästi lukemistahan noihin kaikkiin valmistautuminen vaatisi, mutta ei se mahdoton urakka ole. Pitäisi vaan jostain löytää sen verran motivaatiota, että pääsisi alkuun. Tiedän nimittäin kokemuksesta, että kun lukemisesta tulee osa päivärutiinia, se alkaa sujua luonnostaan, vaikkei se aina kivalta tunnukaan.

Ainoa ongelma tuossa suunnitelmassa on, että kesätenteistä ei tulisi kuin 14 opintopistettä. Kelahan vaatii, että opintopisteitä kertyy 5,5 jokaista kesäopintotukikuukautta kohti eli yhteensä 16,5 opintopistettä koko kesältä. Tuo pieni pulma kuitenkin ratkennee sillä, että ilmoitan Kelalle suorittavani heinäkuussa velvoiteoikeuden sijaan jonkun laajemman tentin, vaikkapa 11 opintopisteen rikosoikeuden tentin. Kela tuskin saisi ikinä selville totuutta, koska syksyllä tarkistetaan vain, että koko vuodelta on kertynyt riittävästi opintopisteitä eikä kiinnitetä huomiota siihen, mitä opintoja on suorittanut.